< > Információk

Mutasd az összes cikket...

Korai magömlés | Magömlés késleltető technikák

Korai magömlés | Magömlés késleltető technikák

 

Szexshopunk újabb edukációs cikkel készült számotokra. Ebben a blogban a korai magömlésről olvashattok. Leírjuk mi is a korai magömlés, mi okozhatja, illetve mivel késleltethető mindez a férfiak számára.

 

Mi a magömlés?


A magömlés nem más, mint a férfiak összehúzódási és kivezetési folyamatából álló biológiai mechanizmusa. Ekkor az ondó a húgycsövön keresztül távozik. A magömlést ejakulációnak is nevezzük. Érdekességként megemlítenénk, hogy az ejakuláció során a kilövellés sebessége akár 40km/h is lehet.   

 

Mi a korai magömlés?


A korai magömlés a férfiak nagy százalékát (kb. 40%) érintő szexuális zavar. Ebben az esetben a férfi nem képes kontrollálni az ejakuláció vagy magömlés idejét, így szexuális aktusok során az a vártnál hamarabb következik be. Korai magömlésnek számít, ha a behatolás előtt vagy közvetlenül azt követően 1-2 percen belül megtörténik a magömlés.

Természetesen a magömlés normál idejét nehéz lenne meghatározni, hiszen ez egyénenként teljesen eltér egymástól. Mindenki másként és más időben reagál a szexuális ingerekre, ami azonban biztos, hogy a korai magömléssel küzdők számára van megoldás.

 

Mi okozhat korai magömlést?

 

A korai magömlés egy rossz beidegződés férfi részről. A korábbi szexuális aktusok során alkalmazott viselkedési formák reflexszerű megjelenése okozza a korai magömlést. Ez azonban teljesen átformálható!

 

  • Pszichés okok, mint a stressz, a szorongás vagy teljesítmény utáni vágy eredményezhet korai magömlést. Éppúgy, ahogyan a korábbi szexuális traumák és negatív tapasztalatok.

  • Idegrendszeri gondok és korábbi idegrendszeri sérülések is vezethetnek a korai ejakulációhoz.

  • Szexuális tapasztalatlanság során kevésbé képesek még a férfiak kontrollálni az ejakulációjukat. A szexuális inger hatására a kismértékű önkontroll hatására korai magömlés tapasztalható.

  • Párkapcsolati gondok esetén is gyakran tapasztalható korai magömlés. A stressz, a szorongás, a kommunikáció hiánya vagy a feszültség is könnyen vezethet korai magömléshez.

  • Hormonális eredetű gondoknál is előfordulhat a korai ejakuláció. Általában az alacsony tesztoszteron szint vagy a pajzsmirigy rendellenes működése eredményezhet korai magömlést.

  • Illetve a túl érzékeny idegvégződések sem könnyítik meg a férfi test válaszreakcióit. Szexuális inger hatására ugyanis a túl érzékeny idegvégződések hamarabb a csúcsra juttatják a férfiakat, mint azok normál szintű érzékenysége.

 

Felismered a korai magömlést?

 

Félsz, hogy túl korán mész el és partnerednek nem lesz elég ideje a kielégüléshez? Ez már önmagában szorongást és teljesítménykényszert okoz. Ismerd fel a korai magömlést és kezdj dolgozni az önkontrollodon!

 

Korai megömlés tünetei

 

  • Az ejakuláció idejét nem tudod kontrollálni

  • Szexuális elégedetlenség a saját és partner részéről egyaránt. A túl korai magömlés a partner részéről kielégületlenséget okoz, a férfi számára pedig az önbizalmán ejthet csorbát.

  • Szorongás, stressz, teljesítménykényszer

  • A férfi tudatában a jellemzően korai magömlés bekövetkezésének még inkább stresszes helyzetbe kerül, aminek hatására csakugyan hasonló eredménnyel találja szembe magát.

  • Jellemzően rövid időtartam

  • A szexuális inger és stimuláció hatására jellemzően túl hamar következik be az ejakuláció. Ennek eredményeként mindkét fél negatív élményként élheti meg az éppen csak elkezdett vagy esetleg el sem kezdett (hiszen sokan a behatolást megelőzően ejakulálnak) aktust.

 

Ahogyan említettük a korai magömlés igazából egy rossz berögződés, egy rossz reflex, amelyet a férfi test produkál a szexuális inger hatására adott, úgynevezett válaszreakcióként. Ez azonban javítható, ha kellő elhatározással és kitartással rendelkezel.

 

Hogyan fejleszd magad?

 

Néhány praktikus tippet adunk neked ahhoz, hogyan is edzheted magad, késleltetve ezzel a magömlést. Egyszerűen hagyj fel az eddigi berögződéseiddel, hiszen ezek mind egytől-egyig ugyanahhoz az eredményhez vezettek!

Mire gondolunk itt?

 

  • Állj le a pornónézéssel és a pornó filmekre történő maszturbálással, ezek rossz beidegződéseket eredményezhetnek. A pornótól sokkal jobb (persze a javasolt 2 hét önmegtartóztatás után) például, ha felidézed inkább egy korábbi szexélményedet.

  • Ne létesíts aktust körülbelül 2 hétig!

  • Ne használd azokat az önkielégítéses módszereket, amiket eddig!

  • Ennek hatására kissé megfeledkezik agyad a berögzött reflexekről. Ehelyett legalább hetente 2x-3x alkalmazd az alábbi feladatokat és meglátod eredményes lesz néhány héten belül! A szexuális teljesítőképességed, éppúgy ahogy számodra, partnered számára is épp oly kielégítő lesz.

  • Kerülj néhány szexpózt! A péniszt túlzottan ingerlő szexpózokat érdemes kerülni az önkontroll fejlesztésének időszakában, hiszen erősebb stimuláció hatására nehezebb a magömlés késleltetése. Oldalról viszont simán mehet a szex! Ekkor lassan, folyamatosan mozogva mehet a behatolás és ingerlés. A csúcshoz érve lassíthattok, vagy leállhattok teljesen, majd kis idő (kb. fél perc) elteltével folytathatjátok tovább. Érdemes kipróbálni azt is, hogy a pénisz a hüvelyben marad, azonban mozgással nem ingerlitek.

 

Így fejleszd az önkontrollt!

 

  • A maszturbálást csupán akkor kezdd el, ha péniszed már teljesen merev állapotában van. Addig ne kényeztesd magad, hiszen ezzel azt tanítod péniszednek, hogy a merevedést csupán így érheti el. Emellett folyamatosan ingerled is azt, közelebb juttatva magad az ejakulációhoz. A pénisz masszírozása és ingerlése nélkül is simán elérhető az erekció. Csókolózzatok, simogassátok egymást, vessetek be egy-egy előjátékra alkalmas erotikus eszközt és menni fog! Felejtsd el a puha pénisz stimulálását, hidd el nem bánod majd meg! De mikor kezdődhet az izgatás? Ha körülbelül már 80%-ban merev péniszed.

  • Az önkielégítés során kezd ingerelni magad, majd a magömlés előtt egy hajszállal állj le vele! Ezt persze nem feltétlenül kell egyedül megtenned, partnered segítségét is kérheted ebben, amennyiben nyitottak vagytok rá mindketten. Ezt követően várj 0,5-1 percet és ismételd meg újra. Hajtsd végre ezt körülbelül 5x-6x majd engedd szabadjára ejakulációdat! Persze több technikát is találtok erre, amelyeket nyugodtan alkalmazhattok. A lényeg csupán annyi, hogy a magömlés előtt álljatok le vele, majd újra és újra hajtsátok ezt végre.

  • Ajánljuk is egyébként, hogy vond be párodat az önkontrollod fejlesztésének folyamatába, hiszen támogatást kapva talán bátrabban fogsz neki az egész edzésnek! Emellett őszintén beszélve a problémákról megérhetitek az okokat és megoldhatjátok együtt a gondokat, anélkül, hogy bárkinek is önmarcangolásban lenne része. Ó és arról ne feledkezzünk meg, hogy egy férfi akkor akar igazán jól teljesíteni, ha bizony ott áll előtte az a nő, akiért úgy érzi érdemes! Egy hirtelen alkalmi szexnél nem biztos, hogy érdekli a gyors tüzelés…

  • A férfiak önkielégítésére egyébként számos szexuális segédeszköz van piacon. A maszturbátorok különböző formái teszik elképesztővé a férfi önkielégítést. Találkozhatsz maszturbációs tojásokkal, műpuncikkal, műpopsikkal vagy akár szexbabákkal is. A közös bennük az, hogy mindegyik esetben használhatók az önkontroll és magömlés késleltetés fejlesztésében.

 

  • Jöhetnek a Kegel-gyakorlatok! Ezek a gyakorlatok az intim izmok, azaz a medencefenék izmainak erősítését szolgálják. Ezeket végrehajtva erősíthetők az ejakulációt végrehajtó izmok, és elnyújtható a magömlés ideje. A Kegel-gyakorlatok során alkalmazd az összehúzás-elengedés gyakorlatokat intim izmaidon. Ezeket eleinte elegendő kb. 20x megismételni, 5 másodpercig tartva. Aztán szépen fokozatosan emelheted az ismétlést 50-ig, valamint 7 másodpercig. Meglátod rendszeresen végrehajtva, hetente legalább 2x-3x alkalmazva, néhány héten belül jelentős javulás tapasztalható. Itt érdekességként említenénk, hogy a vizeletsugár megállítása is épp ilyen gyakorlatnak számít.  

  • Mindenképp megemlítenénk a Lingam-masszázs alkalmazását. Ez a férfiak péniszének masszázsa, melynek alkalmazásával egészen új szinteket élhettek át a szexualitásotokban. A férfiak erotikus masszázsáról készítettünk korábban egy blogot, amelyben a leírtak alapján lépésről-lépésre haladhattok és fejleszthetitek magatokat!

  • Ajánljuk, hogy mérd az ejakuláció bekövetkezésének idejét. A folyamatos önkontroll fejlesztő gyakorlatok során érdemes feljegyezned, hogy mennyi idő telt el a magömlésig. Amennyiben nincs visszaesés és akár 15 percet is meghaladja az ejakuláció ideje, úgy megpróbálkozhatsz bátran partnereddel együtt is, miként működik mindez az ágyban!

  • Jöhet az óvszer! Miért? Hiszen csökkenti péniszed érzékenységét. Sokan nem is szeretik, hiszen nem érzik teljesen párjukat, mondjuk valószínűleg nem keresték még meg a megfelelő óvszert. Vannak ma már annyira ultravékony változatai, hogy szinte észre sem venni, hogy viseled. No, de most nem ez a cél! Most épp az ellenkezőjét szeretnénk elérni, szóval húzz óvszert, lehetőleg ne a legvékonyabb változatot, hogy csökkentsd a stimuláció intenzitását péniszeden. Ejakuláció késleltető hatással bírnak egyébként a péniszköpenyek és péniszmandzsetták is. A vastag anyagot a péniszre húzva kevésbé érzékelhető a stimuláció a hímvesszőn, így alkalmazásukkor késleltetett magömlés tapasztalható.

  • Alkalmazz késleltető készítményeket! Számos szexpatikánkban kapható magömlés késleltető készítmény található. Ezek varázs ereje az enyhe zsibbasztó és érzéstelenítő hatásuknak köszönhető. Találkozhatsz szexshopunkban magömlés késleltető spray-vel, késleltető krémekkel és gélekkel vagy akár magömlés késleltető kendővel is. Ezek mellett egyes potencianövelő étrend-kiegészítő készítmények is magömlés késleltető tulajdonsággal bírnak.

  • A tantra-szex is simán mehet. Ekkor a nő lovagló pózban helyezkedik el a férfin. Mozgása nem fel-le, hanem előre-hátra ringatózó. A magömlés előtt azonban megáll egy kis időre (1-2 perc), majd folytatja tovább az előbbi ingerlést. Persze a hölgyek ingerlését ez idő alatt nem kell ám megállítani, így akár együtt élhetitek majd át a tűzijátékot. Az első alkalom is lenyűgöző lehet, azonban rendszeresen alkalmazva az együttlét ezen módját, könnyen átállíthatod agyad ezekre a reflexekre.

  • Gyógyszeres kezelés is előfordulhat a korai magömléssel küzdő férfiak számára. Ehhez azonban minden esetben szakorvos véleménye és általa felírt gyógyszeres kezelés szükséges.

 

Összegezve a leírtakat! Könnyen előfordulhat, hogy Te magad vagy éppen partnered küzd a korai magömlés nehézségeivel. Az okok megtalálásával és az önkontroll fejlesztésével könnyen javítható ez a szexuális zavar. Fontos azonban, hogy az érintett férfi kellő támogatással még könnyebben elérheti a kívánt szintet, így okozva örömet magának és párjának egyaránt!

Címkék : korai magömlés