< > Információk

Mutasd az összes cikket...

A gésagolyók és a Kegel-torna alkalmazása

A gésagolyók és a Kegel-torna alkalmazása

 

 

Tudatos nőként amellett, hogy felismerjük azt a tényt, hogy valami hasznos testünk számára, könnyedén rádöbbenhetünk, hogy használata bónuszként még szórakozást is nyújt. Gondolatainkat nem is szükséges túlságosan bonyolítani ezzel kapcsolatban, hiszen egy egyszerű szexuális segédeszköz jó példa lehet erre. Aktuális cikkünkben a medencefenék izmainak erősítésére szolgáló gésagolyók női egészségre gyakorolt hatásairól és élvezeti tulajdonságairól adunk Nektek némi tájékoztatást. 

 

Blogbejegyzésünkben az alábbi kérdésekre fogtok választ kapni:


  1. Miért fontos nőként ügyelnünk a medencefenék izmainak állapotára?

  2. Mik azok a gésagolyók?

  3. Milyen módon alkalmazható ez a női test egészségének megőrzéséhez?

  4. Mik azok a Kegel-gyakorlatok és hogyan hajtsd végre őket?

  5. Miként kényeztetheti a kéjgolyó a hölgyeket?

  6. Mire érdemes figyelnetek a gésagolyók alkalmazásakor?

 

A tőlünk jól megszokott módon egy újabb témát megragadva készítettük el Nektek ismeretterjesztő bejegyzésünket. Hiszen tudjátok, amellett, hogy erotikus cikkeket árusítunk, szeretnénk termékeink használatához megfelelő tájékoztatást is nyújtani számotokra. A gésagolyók, mint női szexuális segédeszközök egyre népszerűbbek az erotika piacán. A medencefenék izmait erősítve jótékony hatást gyakorol a női testre, emellett csodálatos örömszerzőként is megállja helyét. De most lássuk, milyen információkat hoztunk Nektek ezzel kapcsolatban!

 

Miért fontos nőként ügyelnünk a medencefenék izmainak állapotára?

 

A medencefenék izmainak minősége nagymértékben befolyásolja egészségi állapotunkat.  Ezek az izmok ugyanis segítenek a kismedencei szervek megfelelő elhelyezkedésének megtartásában. Ezek mellett a vizelet visszatartás tekintetében is rendkívül fontos. A hölgyek esetében tapasztalható vizeletmegtartási, vagy idegen nevén inkontinenciás panaszok kellemetlenné tehetik a hétköznapokat. Gondoljunk csak bele, felpattansz a munkavégzésed közepette a székedről, sportolás közben némi erőt kell kifejtened tested ezen izmait használva, vagy egy nívós eseményen veszel részt csinos öltözékedben és kellemetlen szivárgást tapasztalsz. Egyértelműen csak erre fogsz koncentrálni, aminek köszönhetően aktuális tevékenységed nem lesz épp pozitív élmény számodra.

 

És ha már az intim izmok állapotáról beszélünk, fontos megemlíteni, hogy a nemi aktusok során és az orgazmus eléréséhez sem mindegy bizony, hogyan működnek ezek.

 

Szeretnénk, ha kellemetlen tüneteid enyhítésében épp mi nyújthatnánk számodra segítséget! A gésagolyókat pontosan erre találták ki.

A gésagolyók hüvelybe történő felhelyezésével lehetőséged van bárhol, bármilyen helyzetben edzeni intim izmaidat. Ennek köszönhetően nincs szükség rá, hogy idő hiányában elhanyagold ezt a folyamatot. Iktasd be a mindennapi rutinodba és légy hatékony!
 

 

Mik azok a gésagolyók?

 

A gésagolyók tradicionális, japán eredetű erotikus eszközök, amelyeket elsősorban a női intim izmok erősítésére alkottak meg. Sokan egyébként kéjgolyóként ismerik őket, hiszen alkalmazásukkor hamar felismerték, hogy a gésagolyók örömszerzőként is kiválóan funkcionálnak.

 

De hogyan is képzeld el őket?

 

Formáját tekintve legtöbb esetben apró gömb vagy tojás alakú eszközzel találkozhatsz. Ezeknek a szerelemtojásoknak a belsejében egy másik golyó található, aminek köszönhetően minden egyes mozdulat során egy aprócska rezgő érzést tapasztalhatsz. Gondolj csak bele minél erősebb a mozgásod, annál intenzívebben érezheted ezt a rezgő érzést szexuális segédeszközöd használata által! 

Külső burkolatát tekintve számtalan tulajdonsággal találod szembe magad, a hideg fémes anyagtól megkezdve, a lágy tapintású szilikonon át egészen az ásványi kövek sima felületéig. Ennek legnagyobb jelentősége a választásod során lesz, hiszen igényeidhez mérten kell kiválaszd saját gésagolyódat! 

Küllemét említve a golyók rugalmas, hurokszerű szilikonszárral vannak ellátva. Ennek jelentősége, hogy az intim tevékenységed végeztével könnyedén eltávolíthasd segédeszközödet.

 

A kéjgolyók különböző átmérőkkel és eltérő súlyokkal készültek. Általában az egy golyóból álló, nagyobb átmérőjű gésagolyóknak kisebb a súlya, így ezeket javasolnánk az első próbálkozások alkalmával. Amennyiben rutinosabb vagy és úgy érzed intim izomzatod készen áll rá, abban az esetben érdemes a már nehezebb súlyú, akár 2 tojásból álló darabokat is kipróbálnod! Ezeknek számos változatával találkozhatsz az erotika piacán, éppúgy, mint online szexshopunk széles termékkínálatában. De erről majd a cikkünk további szakaszában olvashatsz.

 

Milyen módon alkalmazható ez a női test egészségének megőrzéséhez? 


Amennyiben elkezdtél foglalkozni a témával, úgy valószínűleg a feszítő-lazító, szexuális segédeszközök nélküli tornákon már túl vagy. A gésagolyókat alkalmazva könnyedén megerősítheted a medencefenék izmait. Ehhez javasoljuk számodra, hogy a golyókat hüvelyedbe helyezve alkalmazd a Kegel-torna egyszerű lépéseit, amelynek köszönhetően 3-4 héten belül jelentős javulás tapasztalható!

 

Mik azok a Kegel-gyakorlatok?


A Kegel-gyakorlatok egyszerű összehúzás-elengedés gyakorlatok, amelyek megerősítik a medencefenék izmait. Ezek az izmok támogatják a méhet, a húgyhólyagot és a beleket. Dr. Arnold Kegel, egy amerikai nőgyógyász bizonyította, hogy a medencefenék gyakorlatok hatékonyan erősítették a medencefenék izmait, így lett a gyakorlatok neve Kegel-gyakorlatok. Bárki végezhet rendszeres Kegel-gyakorlatokat, de ha az alábbi dolgok valamelyikét tapasztalod, a gyakorlatok még inkább javasoltak számodra:

 

  • Vizeletszivárgást tapasztalsz, amikor köhögsz, tüsszentesz, erősen nevetsz, vagy valamilyen nehéz tárgyat emelsz fel
  • Terhességet tervezel
  • Nemrég szültél
  • Úgy gondolod, hogy az intim együttlétek minősége nem az igazi
     

 

Hogyan hajtsd végre a Kegel-gyakorlatokat?

 

Első körben bemutatnánk 2 egyszerű gyakorlatot, amelyet gésagolyó nélkül is egyszerűen elvégezhetsz!

 

1; Ülj és feszíts:

  • Helyezkedj el kényelmes ülő helyzetben!
  • 5 gyors feszítés.
  • 2 másodperces hosszú, mély szorítás.
  • Ismételd 3-szor. Ezután lazítsd a gátizmaidat 10 másodpercre.

 

Minden nap háromszor alkalmazd az eredményesség érdekében!

 

2; Hosszú feszítés:

  • Ezt a gyakorlatsort fekve végezd, és az 1. gyakorlatsorral ellentétben váltogasd a feszítés erősségét!
  • Feküdj le és aktiváld a gátizomzatot 5 rövid és gyors feszítéssel!
  • Majd csinálj egy 3 másodperces mély szorítást! Érezd, ahogy az izmok itt mélyebben dolgoznak, jobban összehúzódnak.
  • 3 másodpercre lazíts, majd kezdd újra a feszítést.
  • Ismételd meg háromszor!

 

A legjobb eredmény érdekében fontos, hogy ne csak a rövid feszítésekre fókuszálj, hanem a mélyebb összeszorításokra is, mivel az izmoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz is, hogy biztosítsák a vizelet visszatartását tüsszentéskor, köhögéskor, nevetéskor is.

Minden nap ébredés után reggel, vagy az esti elalvásod előtt könnyedén végrehajthatod!

 

Most pedig nézzük a gésagolyókkal történő edzéseket!

 

3; Felhúzó feszítés:

  • Feküdj le kényelmesen, majd helyezd hüvelyedbe a gésagolyót! Térdeidet behajlítva hajtsd végre ezeket a feladatokat:
  • Kezdj el feszíteni, miközben húzod felfelé a Kegel-golyót a gátizmaiddal. Képzeld el, ahogyan az eszköz felfelé halad, miközben kb. 5 másodpercig feszítesz!
  • Amikor úgy érzed, elérted a maximális szorítást az 5. másodpercnél, tartsd további 3-5 másodpercig!
  • Engedd vissza óvatosan a Kegel-golyót, és lélegezz ki 5 másodpercen keresztül!
  • Ezt ismételd meg háromszor!

 

4; Antigravitáció:

  • Helyezd a hüvelyedbe a gésagolyót, mindezt álló helyzetben tedd és lábaid legyenek csípőszélességben!
  • Kezdd a gyakorlatot úgy, hogy egyszerűen csak állsz csípőszéles terpeszben, miközben próbálod bent tartani a gésagolyót!
  • Kezdj el feszíteni, miközben húzod felfelé a Kegel-golyót a gátizmaiddal. Képzeld el, ahogyan az eszköz felfelé halad, miközben kb. 5 másodpercig feszítesz!
  • Amikor úgy érzed, elérted a maximális szorítást az 5. másodpercnél, tartsd további 3-5 másodpercig!
  • Engedd vissza óvatosan a Kegel-golyót, és lélegezz ki 5 másodpercen keresztül!
  • Ezt ismételd meg háromszor!
     

A fekvő és állóhelyzetben történő gyakorlatok végrehajtása esetében is érdemes hetente háromszor megismételni azokat! Ne lepődj meg, hiszen állóhelyzetben a gravitációs hatások következtében még nehezebb ezt a gyakorlatot végrehajtani!

 

5; Mély feszítés gyakorlata:

  • Feküdj a hátadon, helyezd a hüvelyedbe a gésagolyót és húzd a behajlított térdeidet a mellkasodhoz!
  • Engedd szétnyílni a térdeidet, amennyire tudod. Ha úgy kényelmesebb, engedd őket lejjebb a mellkasod felé egy pihentetőbb pozícióba!
  • Most vegyél egy mély levegőt és feszítsd meg a gátizmaid! Tartsd 10 másodpercig és próbáld meg minden másodperccel még jobban szorítani!
  • Engedd el a feszítést, húzd vissza a lábaidat középre és relaxálj 5 másodpercig!
  • Ezt ismételd meg 3-5 alkalommal!
     

Ezt a gyakorlatot naponta, a reggeli ébredést követően, vagy este lefekvés előtt érdemes végrehajtanod!


6; Lépkedő gyakorlat:

  • Álló helyzetben helyezd a hüvelyedbe a Kegel-golyót, a lábaid legyenek csípőszélességben!
  • A gátizmaidat szorosan megfeszítve emeld meg a jobb lábad hajlított térddel, mintha lassított felvételben helyben futnál!
  • Ismételd meg 10-szer, minden térdemelésnél még jobban szorítva az izmokat, figyelve arra, hogy a gésagolyó a helyén maradjon!
  • Lazíts 10 másodpercig, mindkét lábbal a talajon!
  • Ezután ismételd meg a gyakorlatsort a bal lábaddal is!
     

Ezt a gyakorlatsort érdemes minden másnap végrehajtanod, háromszor megismételve!
 

+1; És ha már rutinosnak mondhatod magad a Kegel-torna tekintetében, úgy érdemes lehet a hétköznapi tevékenykedések közben is alkalmaznod a gésagolyókat.

 

  • Helyezd be a gésagolyódat, majd ülj keresztezett lábakkal kényelmes pozícióban!
  • Vegyél 10 gyors lélegzetet az orrodon keresztül, miközben minden belégzéssel megfeszíted a gátizmod!
  • Ezután lélegezz ki és pihenj 3 másodpercig!
  • Ezt háromszor bátran megismételheted!
     

 

Miként kényeztetheti a kéjgolyó a hölgyeket?


Az inkontinenciás panaszok megelőzésén és az izmok megfelelő állapotának fenntartásán túl nézzük meg, hogyan is funkcionálhat a gésagolyó örömszerzőként.

Reméljük sikerült meggyőznünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelned intim izomzatod milyenségére! És ha ezen túl vagyunk, ki ne hagyjuk a mókát! Hiszen miért ne dobhatnánk be a kellemeset a hasznossal elméletet?
 

A jótékony hatásán túl, a hüvely belső falának izgatására is kitűnően alkalmas női szexuális segédeszköz a kéjgolyó. Minden egyes kis moccanás során stimulálja a hüvely belső falát, csodálatos érzésekkel megörvendeztetve a hölgyeket.

 

Jól tudjuk, hogy a hüvely belső falán helyezkedik el a nők g-pontja. Ez a különösen érzékeny terület nincs elrejtve bizony a kéjgolyók elől sem, így a golyót a hüvelybe helyezve könnyedén rábukkanhat arra. A mozgások általi stimulálással nem kérdés, hogy akár a g-pontos orgazmusig is vezethet. Miért ne élnéd át?!

 

Persze tudjuk még ám fokozni a kéjgolyók hatásait. Hogyan? A vibrációs funkcióval ellátott darabokkal. A vibrotojások a gésagolyók továbbfejlesztett változatai. Ezek az intim izomzat erősítésén túl, sokkal inkább már az örömszerzés izgató darabjai.

 

Rezgő funkcióik csodálatos stimulációt biztosítanak, kényeztetve ezzel a hölgyek érzékeny területeit.

A behelyezés előtt akár a klitoriszt is lehetőséged van ingerelni vele. Rendkívül kényelmes darab, amelyet behelyezve bárhol és bármikor használatba vehetsz, hiszen minden szem elől rejtve marad aprócska kényeztetőd. Mindezt megteheted egyedül egy utazás során, partnereddel együtt a hálószobában, vagy akár extrémebb helyzetekben is. Legyetek bátrak és próbáljátok ki, mondjuk egy mozizás alkalmával. Nem kérdés, hogy jobban fog ízleni, mint a pop-corn!

 

A vibrációs funkcióval ellátott gésagolyók sok esetben távirányítóval is vezérelhetők, de egyes darabok már akár okos eszközödről is könnyedén irányíthatók. Ez rendkívül praktikus, hiszen egyetlen gombnyomással megállíthatod, vagy épp felgyorsíthatod a rezgő érzéseket. Ha a távvezérelhetőség mellett döntessz, tutira imádni fogod!

 

 

Mire érdemes figyelnetek a gésagolyók alkalmazásakor?

 

Az első és legfontosabb szempont a megfelelő higiénia betartása! Mivel intim területen alkalmazzuk ezeket a szexuális segédeszközöket, így különös figyelmet kell szenteljünk ennek.

 

A gésagolyók alkalmazásához javasoljuk az intim síkosítók használatát! Ezek kiválasztásakor viszont mindenképp vedd figyelembe a kéjgolyód anyagát. Ez rendkívül fontos, hiszen a szilikon bázisú síkosítók könnyen kölcsönhatásba léphetnek segédeszközöd anyagával, így károsítva azt! Ezekhez minden esetben vízbázisú intim síkosítót használj! A fém és ásványi kövekből készült termékek esetében azonban nyugodtan alkalmazhatsz szilikonbázisú síkosítókat is.   

 

Mindenképp szeretnénk felhívni arra a figyelnetek, hogy a gésagolyók között válogatva lehetőségetek van kisebb súlyú golyóktól egészen a több golyókból álló, nehezebb súlyú darabokig válogatni! Kezdőként érdemes minél kisebb súllyal indulni, aztán izmaid edzésével fokozatosan haladva eljutni a nehezebb súlyokig. Ehhez nem szükséges külön-külön megvásárolnotok a gésagolyókat, hiszen szettjeink pontosan ezért kerültek be termékkínálatunkba. Döntésedet az anyagok, színek és súlyok milyensége befolyásolhatja. Az árak miatt pedig szintén nem kell aggódnotok, hiszen az olcsó, kielégítő minőségű gésagolyóktól a drágább, prémium minőségű kéjgolyókig mindent megtaláltok nálunk!

 

Az alkalmazandó Kegel-torna gyakorlatok leírásában nagy segítségünkre volt a Hormon mentes oldal Kegel-tornáról szóló blogbejegyzése.