< > Információk

Mutasd az összes cikket...

Az intim síkosítók használata

Az intim síkosítók használata


A megfelelő síkosítás a szexuális együttlétek elengedhetetlen része. A kellemes élmények eléréséhez fontos a megfelelően nedves állapot megteremtése. Egyeseknél ez a csúszós érzetű hüvelyváladék izgalom hatására azonnal érzékelhető, míg más nőknél sajnos teljes szárazság tapasztalható.

Elmondhatjuk , hogy szexuális együttlét során a nedvesség lehet kevés, de olyan, hogy sok nem létezik. Nők esetében a szexuális inger hatására megfelelő mennyiségben termelődő hüvelyváladék a férfiak merevedéséhez is hasonlítható.

Mire használható az intim síkosító?


A síkosító nem más, mint a nemi együttlétet megkönnyítő speciális készítmény, amelynek célja a hüvely megfelelő nedvességének megteremtése hüvelyszárazság esetén.

 

A megfelelő mértékű hüvelyi nedvesség az örömteli szexuális együttlétek elengedhetetlen feltétele. Biztosítja a páros hölgy tagja számára is, hogy a szex gyönyörforrás legyen.

 

A gyönyör mámoros eléréshez beszélhetünk kezeid kényeztető ingerléséről, erotikus élmények átélése során partnered péniszének érzéki behatolásáról, de akár szexuális segédeszközök kielégítő használatáról is. A legkielégítőbb élmény eléréshez azonban minden esetben fontos a hüvely kellő mértékű nedvessége.
 

Miért is fontos a nedvesség megléte az aktusok alkalmával? 


A szexuális aktusok során a hüvely megfelelő nedvesedése nélkül bőrirritáció léphet fel. A súrlódások, dörzsölések és egyéb mechanikai hatások a hüvely nyálkahártyáján szemmel szinte alig észrevehető sérüléseket képes okozni. Az irritált hüvely, és annak sérülései akár további fertőzésekhez is vezethetnek.  Arról nem is beszélve, hogy a szex élvezeti értékét elnyomja a fájdalmas együttlét kellemetlen, sok esetben fájdalmas érzése.

Mi befolyásolja a nedvesség mértékét?

 

A hüvelyi nedvesség mértékét számos külső tényező befolyásolhatja, annak hiányát akár szervi elváltozás is okozhatja. A testi eredetű panaszokon túl azonban a lelki eredetű problémák megfejtése az elsődleges fontosságú feladatunk. 

 

A hormonháztartás

A hölgyek testének ciklikus működése során a szervezet hormonszintje folyamatosan változik. A ciklus szakaszaitól függően azonban elengedhetetlen a hormonháztartás megfelelő egyensúlyának megteremtése, valamint annak fenntartása. Ebben az esetben kevésbé lesz valószínű a hüvely száraz állapotának megtapasztalása. A női ciklusról beszélve fontos megemlíteni a változókorú hölgyeket is. Az ő esetükben hirtelen jött hormonváltozások hatására gyakran érzékelhető a nedves állapot elmaradása. A női libidóról szóló blogbejegyzésünkben bővebben olvashatsz a nők ciklusát és a változókort illetően. 

 

A szervezet hidratáltsága

Befolyásolhatja még a hüvelyi váladék mennyiségét a szervezet hidratáltsági szintje, ami a megfelelő mennyiségű napi folyadék elfogyasztásával szoros kapcsolatban áll. Ahogyan a szervezetünk egészének, úgy az intimitásunkhoz szükséges területeknek is szüksége van a megfelelő mennyiségű folyadék meglétére a szervezetben.

 

A mozgásszegény életmód

A mozgásszegény életmód negatív velejárójaként említhető a hüvelyi nedvesség hiánya is. A fizikai aktivitás pozitívan hathat a nők nemi vágyára, a hormonháztartás egyensúlyára, így ebből következik, hogy a megfelelő nedvesség elérésére is.

 

Gyógyszerek mellékhatása és alkoholfogyasztás

A hölgyek esetében jelentkező hüvelyi szárazság tapasztalható még egyes gyógyszerek mellékhatásaként, valamint a rendszeres alkoholfogyasztás esetében is. 

 

A stressz és párkapcsolati gondok

A listában bár utolsó helyen szerepel, de véleményünk szerint az egyik legmeghatározóbb tényező a stressz és párkapcsolati problémák, amelyek a szervezet hormonszintjét alapjaiban változtatják meg.

A stressz lehet általános a személy élethelyzetéből adódóan, de kiválthatja maga a szexuális együttléttől való szorongás, félelem is. Ezen lelki eredetű tényezők felismerése alapvető fontosságú lehet a probléma megoldásában és az egészséges szexuális vágyak megélésében. A probléma felismerésével már az első lépést megtettük a szexuális életünk javulása felé, aminek további lépéseiben egy jól felkészült szexuálpszichológus segítséget nyújthat számunkra.

 

 

Az igazat megvallva a síkosítók világában eligazodni egyszerűnek tűnhet, de lássuk be, hogy a hirdetések és promótált termékleírások sok esetben félrevezethetők, amennyiben nem vagyunk elég jártasak a témában. Fontos megjegyezni, hogy bizony a síkosítók minőségét tekintve is találkozhatunk elég silány termékkel. Mindenképp érdemes tájékozódni, mielőtt megvásároljuk intim síkosítónkat.

 

Miért nem mindegy milyen síkosítót használunk?


Szexuális segédeszközök alkalmazása során, vaginális aktusok alkalmával és anális együttlétekhez is más-más jellemzőkkel bíró intim síkosítóra lehet szükségünk. A síkosítás témájában elmerülve azonnal felmerülhet bennünk néhány kérdés ezzel kapcsolatban.

 

Miért veszünk prémium minőségű, szexbiztos, platinum szilikonból készült szexjátékokat és utána érjük be egy alsókategóriás síkosítóval?  Ha egy termékből a legjobbat választjuk, miért mérgezzük vaginánkat?

Nézzünk csak a részletek mögé! 

A szexshopok és szexuális segédeszközöket árusító webshopok által forgalmazott termékek jelentős részét egy szóval lehet jellemezni: Szívás. A hiba sok esetben azonban nem a termékben keresendő. Az edukáció hiánya ezen örömfokozó kozmetikumok esetében is megfigyelhető, akárcsak a szexuális termékek szinte teljes palettáján. Arra törekszünk, hogy leírásainkat a gyermeki szint felől közelítjük meg, és részletességével igyekszünk mindent elmagyarázni, hogy a tájékozatlanságot a tudatos vásárlás szintjére emeljük.

 

Először értsük meg, hogyan viselkedik a hüvely nyálkahártyája az egyes síkosítókkal szemben!

 

A síkosítókat a testünk szempontjait figyelembe véve osztályozzuk aszerint, hogy mi az egészséges testünk sejtjei számára.

 

  1. A legideálisabb az a helyzet, ha a testünk sejtjei és síkosító egymás mellett létezve kiegészítve egymást boldogan léteznek, és biztosítják a nemi együttlétek megfelelő nedvességét.

  2. Létezik olyan is, hogy egy síkosító túlzottan hidratálja a sejteket, így azok egy idő után telítődnek, majd felrobbannak. Az ilyen típusba tartozó síkosítók a spermiumokat károsíthatják, amely a teherbeesés lehetőségét csökkenti. Így, amennyiben a teherbeesés a cél, ezek használatát nem javasoljuk!

  3. Egyes síkosítók nagyon jó hatásúnak tűnnek, de ennek az az oka, hogy elvonja a sejtektől a vizet, így a síkosító hatás saját sejtjeinkből ered. Ha a síkosító sejtjeinktől túl sok vizet von el, az ugyanolyan kellemetlen érzést és hatást vált ki, mint a száraz nyálkahártya. Ezek alkalmazásával a nyálkahártya szárazzá és ragacsossá válik.

 

Mitől függhet még a síkosító minősége?


Az intim síkosítónk pH értékétől.

 

Mi a pH?

A pH nem más, mint egy adott anyag kémiai hatására utaló mennyiségi érték. Megkülönböztethetünk semleges, lúgos, vagy savas pH-értékeket.

 

A pH-semlegesség mértéke a 7. A termék a 7-től minél alacsonyabb számmal jellemezhető, annál savasabb. Így egyértelműen a 7-től minél magasabb pH-értékkel rendelkező anyag, fokozottan lúgos hatással bír. 

  • A normál hüvely pH-ja a ciklus szakaszaitól függően változik. Normál esetben 3,8-4,5 közötti pH-értékű a hüvely állapota.

  • A lúgos irányba való, 7-es körüli pH érték valamilyen eltérésre utalhat.

  • A savas környezetet Lactobacillusok okozzák, amelyek tejsavat termelnek és védik a hüvely nyálkahártyáját a kórokozókkal szemben.

 

A hüvely pH-értéke az erre a célra kifejlesztett, patikában vagy drogériában kapható pH-teszt segítségével ellenőrizhető.

Az anális síkosító pH-értéke általában magasabb, ugyanis egy hüvelyi intim síkosító pH-ja ami savasabb hatású, a fenékszex szerelmeseinél égető érzést válthat ki. A teherbe eséshez kicsit magasabb, de a hüvely pH-jával megegyező kémhatású síkosító javasolt, így a spermiumok nem károsodnak használatukkal. A nagyon alacsony pH-értékű síkosítók használatuk során csíphetnek. Ezzel szemben a túl magas pH-értékkel bírók pedig égő, viszkető érzést, esetleg gombás vagy bakteriális fertőzést eredményezhet.

 

Az intim termékek esetében érdemes azonban annak minden összetevőjéről alaposan tájékozódni.



A síkosító összetevőit tekintve találkozhatunk még károsító hatású anyagokkal.

  • Ezek közül a legveszélyesebbek talán a parabének. A parabének a legelterjedtebb kozmetikai tartósítószerek. Rengeteg változata létezik. Elsősorban olyan termékeknél alkalmazzák, amelyekkel kézzel kell érintkeznünk. Ugyanis a kézzel sok baktérium kerülhet folyamatosan a termékbe, amelyeket a parabén elpusztít. A parabén elsődleges rossz tulajdonsága, hogy a hormonrendszerbe beavatkozva ösztrogén túltermelést okoz. A túlzott ösztrogén termelődés pedig közvetetten rákos elváltozásokat okozhat. A parabén xeno ösztrogén, vagyis utánozza az ösztrogén hormont és azzal azonos hatást vált ki. A xenoösztrogének feminizálják a férfitestet és ugyanez igaz fordítva is. Tehát férfiasító hatással van a női testre. Azonban a parabén sem ördögtől való, csak fontos használatának mértékletessége. Mennyisége a kozmetikumokban szabályozott. Maximum 0,4%, aminek semmiféle egészségkárosító hatása nincsen. Valószínűleg soha nem fog annyi síkosítót használni, hogy az felhalmozódjon szervezetében és rákot okozzon, de természetesen jobb félni, mint megijedni. Parabén helyett sodium benzoate, potassium sorbate, salicylic acid, benzoic acid és sorbic nevekkel találkozhatunk, mint parabén-helyettesítő tartósítószer. Itt érdemes megemílteni, hogy a felsorolt helyettesítők közül is csak a sodium benzoate zöld minősítésű, a többi narancssárga besorolást kapott.

  • Érdemes az ECOCERT minősítéssel ellátott termékeket alkalmazni, ezek ugyanis minősített biokozmetikumok. Ezek összetevőikben nem tartalmaznak parabéneket és butyl-, methyl-, propyl- és ethylparaben, phenoxyethanolt és egyéb kémiailag káros összetevőket. Ezeknél a termékeknél azonban fontos tudni, hogy eltarthatóságukat tekintve hamarabb veszítenek minőségükből a parabén tartalmú síkosítókkal szemben. 

  • A síkosítók összetevőit tekintve szintén veszélyesnek tekinthető a glicerin. A glicerin, mint kozmetikumok összetevője a hyaluronsavhoz hasonlóan hidratáló szerepet tölt be. A kozmetikumokban található glycerin általában növényi eredetű, amelyet többnyire repcéből és pálmából nyernek. A glicerint teljes biztonsággal lehet használni bőrön, ugyanakkor növeli az ozmolitást, vagyis vizet von el a sejtektől.

  • A glicerinhez hasonló tulajdonságokkal bíró, viszkózus anyag a propilén-glikol. A propilén-glikol egy szénhidrogén vegyület, amely segít a vízalapú anyagokkal együtt megfelelő síkosságot teremteni a bőrön. Képes elpusztítani a baktériumokat, azonban a glicerinhez hasonlóan vizet von el a sejtekből.

 

Már ezt a néhány információt olvasva is rájöhetünk arra, hogy bizony érdemes tájékozódni az intim területeinket érintő készítmények esetében. A legjobb élmény eléréséhez és a kellemetlenségek elkerüléséhez a megfelelő információ birtokában választhatjuk ki a számunkra legjobb hatást eredményező intim készítményt.

Mi alapján csoportosíthatjuk még az intim síkosítókat?

 

A síkosítók alapját tekintve találkozhatunk vízbázisú, szilikonos, olaj alapú vagy hibrid típusú síkosítókkal egyaránt.
 

  • A vízbázisú talán a legkedveltebb mind közül. Óvszerrel nyugodt szívvel használható, és szexuális segédeszközök anyagait sem károsítja. Nem hagy nyomot a ruhákon és az ágyneműn, könnyen lemosható. Hátránya lehet, hogy könnyen szárad, ezért a megfelelően nedves állapotra folyamatosan ügyelni kell. Túl sokat adagolva az aktus során ragacsossá válhat.
  • A szilikonos síkosítók akár a zuhany alatt is tartósak lehetnek, hiszen nem vízalapúak, így vízzel elegyedve nem oldódik azonnal. Óvszerrel is nyugodt szívvel használható. Hátránya lehet, hogy a ruhadarabokon és az ágyneműn foltot hagyhat, valamint szexuális játékszereink anyagait károsíthatják.


  • Az olajos síkosítókat természetes anyagok felhasználásával alkották meg. Kellemes nedves érzetet biztosít az aktusok alkalmával. Hátrányának tudható be azonban, hogy az olajos alapnak köszönhetően könnyen foltot hagyhat a ruhadarabokon. Az óvszerekkel együtt használva, károsíthatják annak anyagát.


  • A hibrid síkosítók a vízbázisú és szilikonos síkosítók elegyeként hódit. Ezek pozitív jellemzőivel felruházva teszi szebbé a szexélményt. Azonban negatív tulajdonságainak köszönhetően érdemes odafigyelni az ágynemű foltjaira, és szexuális segédeszközeink anyagainak épségére.

 

Az alapanyagaikon túl milyen síkosítókat ismerhetsz még?

 

  • A masszázsgélként és síkosítóként is egyaránt használt készítményekkel izgató élményt okozhattok egymásnak partnereddel. Egy érzéki masszázsként kezdve, vággyal teli szeretkezésig juthattok.

  • Az ehető síkosítókat az orális szexet kedvelők számára alkották meg. Ezek használatával a finom ízek és illatok teszik kellemesebbé az aktust.

  • A stimuláló gélek, nevükből adódóan rövid időn belül bizsergetően izgatják fel az érzékeket.

  • Érdemes megemlíteni a környezettudatosság jegyében a vegán síkosítókat is. A 100%-ig természetes anyagok felhasználásával készült termékek esetében is maximális élmény érhető el.

 

 

Felmerül a kérdés, hogy minden síkosító ehető-e?

A válasz egyszerű, NEM!

Egyes síkosítók ugyanis tartalmaznak a szervezet számára mérgező anyagokat is. Ezek kismértékű lenyelése azonban a gyomorpanaszokon túl egyéb kellemetlen tüneteket nem okozhat. Persze az émelygés, hányás és hasmenés kellemetlenségére sem vágyik senki, a légutakba kerülve azonban fulladásos tüneteket, légúti panaszokat és erős köhögést eredményezhetnek. Ezek elkerülése érdekében érdemes tájékozódni az intim síkosítónk összetételét illetően! Az ízesített, ehető síkosítók alkalmazása során azonban gondtalanul élvezhetjük az orális szex nedvességét, minden óvatoskodás nélkül.

Mivel segíthetjük tehát a megfelelő nedves állapot elérését?

 

  • A párkapcsolat és lelki egészség támogatásával

  • Az aktusra történő megfelelő ráhangolódással

  • A stresszmentes élettel

  • A fizikai aktivitásunk növelésével

  • Megfelelő folyadékbevitellel

  • Az alkoholfogyasztás mérséklésével

 

Mit nyújt számodra a vonuljel.hu mindehhez?


A megfelelő intim síkosító kiválasztásában segítséget nyújthat számodra rövid leírásunk. Amennyiben az intim síkosítás témakörében további kérdésed lenne, keress bennünket telefonon, esetleg tedd fel kérdéseidet e-mailben és mi legjobb tudásunk szerint nyújtunk számodra segítséget. Ha megteheted, látogass el a Vonulj El nyíregyházi erotikus üzletébe! Itt személyesen kaphatsz információt a megfelelő nedves állapot megteremtésének lehetőségeiről, az erre alkalmas készítményekről, majd Te magad emelheted le a polcról a kiválasztott kiváló minőségű síkosítót.

 

Nézz körül szexpatikánk intim termékei között, és válassz a szex milyenségéhez illően! Rendeld meg tőlünk a választott darabot és a gyors szállítást követően akár másnap élvezhetitek is a diszkrét csomagba rejtett síkosítók nedves érzését.

 

Kapcsolódó erotikus tartalmú cikkek:

Címkék : síkosító